Ik vind het een uitdaging om in mijn werk mensen te begeleiden die een veranderingsproces aangaan en zoeken naar andere mogelijkheden. Of dat nu door supervisie coaching of door training in gang wordt gezet, ik sluit graag aan bij het concept een leven lang leren, veranderen en ontwikkelen. Ik vind het geweldig om na te denken over de vraag hoe ik mensen op persoonlijke wijze kan ondersteunen in dit veranderingsproces. En als dat lukt ben ik net zo blij als diegene die ik begeleid.

Mijn basisingrediënten: betrokkenheid, contact en creativiteit.

Als Supervisor

In de supervisies die ik geef maak ik gebruik van verbeelding. Verbeelding is een leuk en krachtig middel, wat ondersteuning geeft bij het leren en veranderen en helpt bij het zoeken naar andere invalshoeken. Als supervisor voel ik me betrokken bij diegene die ik begeleid. Ik ben transparant, soms confronterend en houd van een dynamische dialoog. Maar ben er vooral op gericht om te helpen zoeken naar wat goed is voor jou, welke ontwikkeling jij wilt, waar jij naar toe wilt.

Humor, ook niet onbelangrijk, mooi meegenomen als leren ook goed smaakt.

Als coach

Bij het coachen ga ik uit van het hier en nu. Veranderen gaat het beste, is mijn ervaring, als ik mensen vraag wat ze anders/beter willen doen op hun werk. Dagelijkse ervaringen uit de werksituatie zijn vertrekpunt. Ook hierbij zet ik verbeelding in:  stel je voor dat……wat zie je? Uitzicht daarop zet verandering in gang, maakt hindernissen makkelijker te nemen. Met, uiteraard, oog voor de persoonlijke motieven, waarden en overtuigingen.

Resultaatgericht, haalbare en passende doelen. Lekker aan het werk. 

Als trainer

Mijn sterke kant in het geven van trainingen zijn: snel een veilig leerklimaat creëren. Persoonlijke ervaringen van cursisten koppelen aan theoretische concepten om vanuit deze koppeling een goed transfer op gang te brengen. Hierbij ben ik steeds op zoek naar werkvormen die cursisten uitnodigen om in beweging te komen.

Naast procesgericht denken, verlies ik een planmatige en doelgerichte aanpak niet uit het oog.