Zet je team weer op scherp!

Wie zijn wij?

Wij, Marjan Hoving en Marjan van der Kuil www.kopzorgenco.nl (in het kort M&M) zijn twee vrouwen met veel kennis en ervaring op het gebied van coaching en fotografie. Daarnaast zijn wij ervaren trainers die het werken in de zorgsector begrijpen. Wij gaan samenwerken. Want, zoals Aristoteles al stelde, in sommige situaties is het geheel meer dan de som der delen. We hebben ontdekt dat in ons geval die wijsheid klopt als een bus!

Samen één focus

Wij zijn twee Marjannen met één focus en dat is om teams te ondersteunen in hun ontwikkeling. Wij helpen teams om weer scherp te stellen op de samenwerking met al zijn aspecten. Elkaars kwaliteiten weer in beeld brengen bijvoorbeeld of zonder vaagheid te communiceren. Het opnieuw belichten van elkaars zienswijze in een team kan heel verhelderend zijn. Of gewoon het beeld even stilzetten en je afvragen wat er gebeurt op dat moment. Wij denken niet zwart wit, maar schuwen het contrast ook niet omdat juist door dat contrast duidelijkheid ontstaat. We houden van warme kleuren als het gaat om een leerklimaat. Zodat iedereen kan gedijen en er een mooi teamplaatje kan ontstaan.

Wat we doen in onze training

Waar de ene Marjan stevig inzoomt op één persoon of onderwerp, houdt de andere Marjan het grotere geheel in de gaten. Waar de ene Marjan kijkt vanuit het perspectief van mogelijkheden en oplossingen, zoekt de andere Marjan de positie van de tegenpartij om zo een goede sparringpartner te zijn. Waar de ene Marjan het beeld versnelt, zet de andere  Marjan vertraging in. Of andersom. We zijn een sterk team omdat we van mening en visie mogen verschillen, maar ook omdat we elkaar steeds weer vinden in ons gezamenlijke focus. En omdat we vanuit onze verschillende perspectieven veel te bieden hebben.

Onze producten

Wij ontwerpen trainingen en workshops die we geven aan teams die intensief moeten samenwerken om een klus te klaren. Teambuilding dus. Het bijzondere van onze samenwerking is dat we fotografie inzetten als middel. Beelden hebben enorm veel zeggingskracht. De meerwaarde is de verdieping die daardoor ontstaat. Soms krijg je de vraag om zelf dingen te fotograferen, soms werken we met bestaande beelden als fotokaarten. Vrees niet, je hoeft zelf niet op de gevoelige plaat, als je dat niet wil. We overleggen dat per groep.

Door in leersituaties met fotobeelden te werken krijg je toegang tot essentiële persoonlijke informatie en creatieve vermogens. Als deelnemer leer je vanuit een andere invalshoek te kijken. De kracht van verbeelding is dat je makkelijker buiten bestaande kaders gaat denken. En dat is een vaardigheid die tijdens veranderingsprocessen goed van pas komt. Je leert de situatie te overstijgen en daarmee komt ruimte voor alternatieve oplossingen en nieuwe inzichten.

Aan de basis maken we gebruik van gedegen methodieken (bijvoorbeeld op het gebied van feedback, kernkwaliteiten en teamrollen) en voegen daar onze dimensie aan toe; het werken met beelden.

Wat zo’n workshop of training oplevert is dat een team effectiever functioneert, prettiger samenwerkt en beter presteert. Op zijn minst is het team een plezierige ervaring rijker, maar waarschijnlijk levert onze workshop voor alle deelnemers nieuwe inzichten op.

Onze praktische aanpak

Op locatie is mogelijk, maar wij kunnen ook zorgen voor een ruimte. Tijdens een inventariserend gesprek: wat is nodig voor dit team, wat is wijsheid? Wij maken de training of workshop op maat.

Sleutelwoorden: beweeglijk, beeldend en verbindend.

Geen zorgen: je endorfinepeil blijft op niveau, want wij trakteren op M&M's.

Nieuwsgierig geworden?

Lijkt het je leuk dit samen met je team te ondernemen of wil je meer informatie?

Neem contact op via het contactformulier op deze website.