Waar heeft jouw wieg gestaan?

Geplaatst in: Training, Workshop

Kijk, daar zijn we weer!

Twee Marjannen, maar dan wat langer geleden…En wie is wie?

Als introductieonderdeel van een teamtraining of workshop (die gaat over elkaars kwaliteiten ontdekken en in beeld brengen en hoe je met je eigen kennis en ervaring collega’s kunt ondersteunen) laten we cursisten elkaar vertellen over hun achtergrond. De vragen luiden: waar heeft jouw wieg gestaan, uit wat voor nest kom je en is dat van invloed geweest op de keuze om hulpverlener te worden? En wat zegt dat over je hulpverlenersschap van nu?

Die vragen hebben we onszelf ook gesteld natuurlijk. Want wij zijn, naast trainers, nog steeds hulpverleners. Dat is echt een voordeel bij het trainen, want we weten waarover we praten en welke impact lastige vraagstukken kunnen hebben op een team.

Marjan rechts

Aan mijn foto kun je zien dat ‘zorgen’ er met de paplepel in werd gegoten, terwijl ik toch liever in de bouwhoek zat en met LEGO huizen bouwde. Aan genderneutraal opvoeden deden ze toen nog niet. Dat zorgzame ben ik niet kwijt en wil ik ook niet kwijt Het heeft me geleerd oog te hebben voor anderen, maar de ander vooral de ruimte laten zelf het wiel uit te vinden.

Marjan links

Ook ik bouwde met LEGO! Elke week stond er een nieuw huis op de vensterbank.
Zorgen deed ik al van jongs af aan. Ik stopte onze kat in een poppenwiegje, in het poppenhuis of een zelf gemaakt bedje. Tot overmaat van ramp (voor de kat) stopte ik hem stevig in, onder een dekentje. Mijn kennismaking in de Geestelijke Gezondheidszorg met mensen met een psychische kwetsbaarheid vond ik zo boeiend en interessant dat ik nog steeds in dit vakgebied werk.

Het grappige is dat we allebei LEGO als favoriet hadden. Wil je meer lezen over onze gezamenlijke focus, kijk dan bij https://www.marjanhoving.nl/mm-trainingen/

Bovenstaande is een introductieonderdeel van een training of workshop. De doelstelling van die training/workshop is:

  • aan het einde van de training weet je in wat voor team je werkt
  • je leert collega(s) op een andere manier kennen
  • je hebt kennis over je eigen aandeel in het team
  • je hebt kennis wat je zelf kunt doen om je collega(s) te kunnen ondersteunen

Benieuwd naar in wat voor team jij eigenlijk werkt? Meer lezen: https://www.marjanhoving.nl/teamontwikkeling/

Trek aan de bel of stuur een mail via het contactformulier.