Waar heeft jouw wieg gestaan?

Kijk, daar zijn we weer!

Twee Marjannen, maar dan wat langer geleden…En wie is wie?

Als introductieonderdeel van een training of workshop laten we cursisten elkaar vertellen over hun achtergrond. De vragen luiden: waar heeft jouw wieg gestaan, uit wat voor nest kom je en is dat van invloed geweest op de keuze om hulpverlener te worden? En wat zegt dat over je hulpverlenersschap van nu?

Die vragen hebben we onszelf ook gesteld natuurlijk. Want wij zijn, naast trainers, nog steeds hulpverleners. Dat is echt een voordeel bij het trainen, want we weten waarover we praten en welke impact lastige vraagstukken kunnen hebben op een team.

Marjan rechts

Op de foto kun je zien dat ‘zorgen’ er met de paplepel in werd gegoten, terwijl ik toch liever in de bouwhoek zat en met LEGO huizen bouwde. Aan genderneutraal opvoeden deden ze toen nog niet. Dat zorgzame ben ik niet kwijt en wil ik ook niet kwijt Het heeft me geleerd oog te hebben voor anderen, maar de ander vooral de ruimte laten zelf het wiel uit te vinden.

Marjan links

Ook ik bouwde met LEGO! Elke week stond er een nieuw huis op de vensterbank.
Zorgen deed ik al van jongs af aan. Ik stopte onze kat in een poppenwiegje, in het poppenhuis of in een zelf gemaakt bedje. Tot overmaat van ramp (voor de kat) stopte ik hem stevig in, onder een dekentje. Mijn kennismaking in de Geestelijke Gezondheidszorg met mensen met een psychische kwetsbaarheid vond ik zo boeiend en interessant dat ik nog steeds in dit vakgebied werk.

Het grappige is dat we allebei LEGO als favoriet hadden. Wil je meer lezen over onze gezamenlijke focus, kijk dan bij https://www.marjanhoving.nl/mm-trainingen/

Meer info? Trek aan de bel of stuur een mail via het contactformulier.